Yvo and utiketNederland

Goedkope vliegtickets met Qantas (QF)

Aan het laden... een moment geduld.
Zoek naar tickets×
Van:
Naar:
Vertrek:

Selecteer dag van vertrek×

Retour:

Selecteer dag van terugkomst ×

Passagiers:

Snelle info Qantas

  • Website

    De officiële website van Qantas
  • Meeste vluchten

    SydneyQantas heeft de meeste vluchten van en naar Sydney
  • Bestemmingen

    +80Qantas vliegt naar meer dan 80 bestemmingen

Ratings en reviews voor Qantas

Nog geen ratings beschikbaar. Wees de eerste om je rating te geven.

Vliegtuigen0
Inchecken0
Punctualiteit0
Personeel0
Comfort0

Geef een rating

Vliegtuigen
Inchecken
Efficiënt
Personeel
Comfort

Over Qantas

Qantas Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Australië en ook door het logo heeft het de bijnaam 'De Vliegende Kangaroo'. Qantas is de grootste luchtvaartmaatschappij van Australië, de op één na oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld en is de enige grote luchtvaartmaatschappij dat nooit een straalvliegtuig verloren heeft als gevolg van een crash.

De naam Qantas is een afkorting, afgeleid van Queensland and Northern Territory Aerial Services. De maatschappij werd opgericht in Winton, Queensland in 1920. De laatste jaren ondervindt Qantas steeds meer problemen zoals een dalende marktaandeel, een aantal algemene stakingen van de werknemers zodat Qantas genoodzaakt was een aantal dagen alle vluchten te annuleren en toenemende concurrentie van low-cost luchtvaartmaatschappijen. Qantas presenteert al jaren financieel slecht en heeft een order van 35 nieuwe Boeing 787 vliegtuigen geannuleerd om geld te besparen.

Qantas heeft een aantal groot aantal deelnemingen in andere maatschappijen, sommige volledig en andere slechts voor een minderheidsbelang: de meest opmerkelijke zijn de maatschappijen van de JetStar Airlines Group: Jetstar Airways, Jetstar Asia Airways, Valuair, Jetstar Pacific Airlines, JetStar Japan en JetStar HongKong.

Qantas vliegt naar meer dan 81 bestemmingen. De meeste Qantas vluchten zijn naar bestemmingen in Australië maar er zijn ook vluchten naar andere landen, zoals bijvoorbeeld Verenigde Staten en Nieuw Zeeland. Qantas heeft zijn basis in Sydney waarvandaan elke week 136 vluchten vertrekken. De meest populaire bestemmingen voor vluchten van Qantas vanaf Sydney zijn naar Melbourne en Brisbane. Utiket heeft veel meer informatie over Qantas en we kunnen je helpen de beste vliegtickets te vinden.

Gelieerde vliegmaatschappijen:

Regels en informatie voor Qantas

Regels voor hand bagage en checked bagage

Elke passagier mag een tas in de vliegtuigcabine meenemen (handbagage) met een gewicht van maximaal 7 kg.

Voor ingecheckte bagage mag elke Economy Class passagier één koffer meenemen met een maximumgewicht van 23 kg voor binnenlands Australische vluchten en 30 voor internationale vluchten. Voor Business-class mag elke passagier twee koffers meenemen met een maximumgewicht van 32 kg (binnenlands) of 40 kg (internationaal). Voor First Class is het maximale gewicht 50 kg. Er zijn uitzonderingen en andere regels op routes naar Amerika.

Annuleringen, naamswijzigingen en refunds

Datum- en vluchttijdswijzigingen van Qantas tickets zijn toegestaan tot 24 uur voor vertrek en kan gemakkelijk online via de officiële website van Qantas gedaan worden. Bij sommige tickets / ticketklassen kunt u de boeking annuleren of de naam of route wijzigen. Houd er rekening mee dat elke wijziging extra kosten met zich meebrengt.

Bekijk ook deze andere maatschappijen