Vind goedkope Philippine Airlines tickets met Utiket

switch
Exacte datum Hele maand
Exacte datum Hele maand

Goedkope vliegtickets met Philippine Airlines (PR)

Op zoek naar goedkope vliegtickets met Philippine Airlines? Met Utiket kun je zoeken naar Philippine Airlines vluchten, de goedkoopste Philippine Airlines vliegtickets vinden en ticketprijzen vergelijken met honderden andere maatschappijen. Utiket rekent geen commissie en er zijn geen verborgen kosten.

Populaire bestemmingen Philippine Airlines

Ratings en reviews voor Philippine Airlines

9.2
gebaseerd op 2 ratings.
  1. Geef Philippine Airlines een rating
  2. Bekijk ratings
Vliegtuigen
Inchecken
Punctualiteit
Personeel
Comfort
 

Plaats een review voor Philippine Airlines

Over Philippine Airlines

Philippine Airlines, vaak afgekort als PAL is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Filipijnen. Opgericht in 1941 is het een van de oudste commerciële luchtvaartmaatschappijen in Azië. Philippine Airlines werd ook de grootste luchtvaartmaatschappij in Azië tot de Aziatische financiële crisis toesloeg in 1997. De luchtvaartmaatschappij werd zwaar getroffen: het moest een groot deel van haar routes schrappen en duizenden werknemers ontslaan. Sinds een aantal jaren verrijst PAL weer uit haar as en breidt het haar vloot en routes weer snel uit.

Philippine Airlines vliegt naar meer dan 98 bestemmingen. De meeste Philippine Airlines vluchten zijn naar bestemmingen in Filippijnen maar er zijn ook vluchten naar andere landen, zoals bijvoorbeeld Japan en China. Philippine heeft zijn basis in Manilla waarvandaan elke week 150 vluchten vertrekken. De meest populaire bestemmingen voor vluchten van Philippine vanaf Manilla zijn naar Cebu en Hong Kong. Utiket heeft veel meer informatie over Philippine Airlines en we kunnen je helpen de beste vliegtickets te vinden.

Gelieerde vliegmaatschappijen:

Philippine Airlines Vliegtickets vanaf ajax loader

  • Manilla
  • Cebu
  • Tokio
  • Hong Kong
  • Davao

Regels en informatie voor Philippine Airlines

Regels voor hand bagage en checked bagage

Iedere passagier mag als handbagage meenemen een standard koffer met een maximaal gewicht van 7 kg.

Het maximum gewicht voor ingecheckte bagage (ruimbagage) is 20 kg. Je mag meerdere koffers inchecken, maar het gecombineerde gewicht mag niet meer zijn dan 20 kg.
Het is mogelijk om zwaardere koffers in te checken, maar hier zijn extra kosten aan verbonden. Wij raden aan eerst contact op te nemen met Philippine Airlines om naar de kosten te informeren voordat je het vliegticket boekt.

Philippine Airlines Terminals

Philippine Airlines in Manila NAIA Airport

Philippine Airlines maakt gebruik van NAIA Airport Terminal 2 (Centennial Terminal) voor al haar internationale en binnenlandse bestemmingen. De Noord-vleugel van het Centennial terminal wordt gebruikt voor internationale vluchten en de Zuidvleugel voor binnenlandse vluchten.

Geschiedenis Philippine Airlines

De nationale luchtvaartmaatschappij van de Filipijnen, toepasselijk genaamd Philippine Airlines, werd opgericht in 1941 als Philippine Air Lines Inc. Voor de 1997 Aziatische financiële crisis was het de grootste luchtvaartmaatschappij in Azië. De snelle groei en grote aankopen van nieuwe vliegtuigen kort voor de crisis maakte het financieel instabiel en in 1998 was het op de rand van totale ineenstorting. Een geschil met de luchtvaartmaatschappij en haar medewerkers over massale ontslagen zorgde in september 1998 voor een staking en een volledige stopzetting van Philippine Airlines vluchten voor twee weken. Desondanks voerde de maatschappij grote bezuinigingen door op personeel en bestemmingen en schrapte alle vluchten naar Europa, Midden-Oosten, Amerika en veel binnenlandse bestemmingen.

Pas negen jaar later (in 2008) was Philippine Airlines er eindelijk in geslaagd om haar financiële problemen achter zich te laten en kon PAL zich weer richten op groei. De luchtvaartmaatschappij breidt geleidelijk haar bestemmingen uit en koopt weer nieuwe vliegtuigen zoals de Boeing 777 en de Airbus A321 en A330. Een investering van San Miguel Corporation in 2012, waarbij een 49% belang werd gekocht, hielp PAL vooral te moderniseren, hun vloot te vernieuwen en hun netwerk uit te breiden. In 2013 begon Philippine Airlines weer te vliegen naar Abu Dhabi, Riyadh, Perth en Londen, bestemmingen die het voorheen genoodzaakt was te schrappen.