Goedkope vluchten naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS)

switch
Exacte datum Hele maand
Exacte datum Hele maand

Goedkope vliegtickets naar Amsterdam

Amsterdam

Goedkope vliegtickets naar Amsterdam Schiphol Airport

Op zoek naar een goedkoop vliegticket naar Amsterdam Schiphol Airport? Hier op Utiket kun je alle low-cost luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergelijken en de goedkoopste vliegtickets vinden naar Amsterdam (AMS).

Voordat je een vlucht boekt kun je Utiket gebruiken om de goedkoopste vliegtickets te vinden naar Amsterdam voor Air France, British Airways, Garuda Indonesia, easyJet, Lufthansa. Alle vluchtgegevens en prijzen zijn in realtime en accuraat. Gebruik de links om vliegtickets te zoeken en boek je goedkope vlucht naar Amsterdam direct met de luchtvaartmaatschappij of met een van de met ons samenwerkende online reisbureaus.

Luchthaven informatie Amsterdam (AMS)

Airport infoAmsterdam Schiphol Luchthaven informatie

Luchthaven Schiphol of ook wel Amsterdam Airport Schiphol is de grootste Nederlandse luchthaven en de twee na grootste van Europa, na Heathrow bij Londen en Charles de Gaulle bij Parijs. Jaarlijks verwerkt de Schiphol meer dan 60 miljoen passagiers. Luchthaven Schiphol is de thuishaven voor natuurlijk KLM, maar ook voor Corendon, Tui en Transavia. Ook is Schiphol de Europese hub voor vluchten van Delta Airlines en Jet Airways.

De geschiedenis van Schiphol Airport gaat terug tot 1916, in welk jaar een militair vliegveld werd aangelegd vlakbij Fort Schiphol, gelegen in het noordoosten van de Haarlemmermeerpolder. Een paar jaar later werd dit vliegveld ook gebruikt voor de burgerluchtvaart met de eerste KLM vlucht Amsterdam naar Londen. Na de Tweede Wereldoorlog groeide Schiphol sterk en werd de luchthaven gestaag uitgebreid met meer terminals en landingsbanen. Met name de laatste 30 jaar is de luchthaven sterk gegroeid van 16 miljoen passagiers in 1990 tot meer dan 60 miljoen nu. Tot de opening van Hong Kong International Airport in 1998, dat gebouwd is op een kunstmatig aangelegd eiland, was Schiphol de enige luchthaven ter wereld dat onder zeeniveau lag.

Schiphol heeft, als een van de weinige luchthavens ter wereld, zes landingsbanen (het grotere Heathrow heeft er slechts twee). De terminals en pieren van Schiphol zijn gebouwd als een spin, waarbij de zeven pieren als de poten van een spin om de centrale terminals liggen. Alle voorzieningen, zoals winkels, restaurants en lounges bevinden zich in het centrale gedeelte. Schiphol staat bekend om de goede faciliteiten voor transfer passagiers. Ook is er een vestiging van Holland Casino en een dependance van het Rijksmuseum.

transportTransport van en naar Amsterdam en de luchthaven Schiphol

Schiphol Airport is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Trein:

NS Station Schiphol bevindt zich in de in 1978 aangelegde Schipholtunnel direct onder de centrale vertrekhal. Vanaf Station Schiphol vertrekt tot negen keer per uur een rechtstreekse trein naar Amsterdam Centraal en vier keer per uur een trein naar Rotterdam en Den Haag. De rest van Nederland is ook goed bereikbaar van station Schiphol met onder andere rechtstreekse treinen naar Groningen en Enschede. Schiphol is ook aangesloten op de HSL lijn naar Brussel en Parijs. Wanneer u niet in bezit bent van een OV-chipkaart kunt u kaartjes kopen bij het NS loket boven in de vertrekhal.

Bus:

Verschillende busdiensten doen Schiphol aan. De GVB heeft meerdere lijnen naar bestemmingen in Amsterdam en Connexion heeft bussen naar o.a. Amsterdam, Aalsmeer en Amstelveen. Tijdens openingsdagen van de Keukenhof biedt Arriva de Keukenhofexpress aan. Alle bussen vertrekken net buiten de hoofdingang.

Taxi:

De taxi's in Amsterdam behoren tot de duurste ter wereld en een taxi naar het centrum van Amsterdam is dus ook geen goedkope optie: hou rekening met een prijs van ongeveer 45 euro, al kan dit nog aanzienlijk oplopen tijdens spitsuren. De taxi standplaats bevindt zich net voor de hoofdingang, links.

Alle vliegmaatschappijen met vluchten naar Amsterdam

IataAirlineFlightsDestinations
KL KLM 305 86
WA KLM Cityhopper 145 37
U2 easyJet 41 15
VY Vueling 30 5
HV Transavia 28 14
AF Air France 26 3
WX CityJet 26 4
BE Flybe 25 7
A5 HOP! 19 3
DL Delta Air Lines 19 7
BA British Airways 16 2
SN Brussels Airlines 16 1
CJ BA CityFlyer 14 1
LH Lufthansa 12 2
EI Aer Lingus 11 2
CL Lufthansa CityLine 9 1
PC Pegasus Airlines 9 3
SK SAS Scandinavian Airlines 9 3
AZ Alitalia 8 2
UA United Airlines 8 4
EY Etihad Airways 7 1
I2 Iberia Express 7 1
EN Air Dolomiti 7 1
AY Finnair 7 2
SU Aeroflot 6 1