Vind goedkope Malaysia Airlines tickets met Utiket

switch
Exacte datum Hele maand
Exacte datum Hele maand

Ratings en reviews voor Malaysia Airlines

8
gebaseerd op 6 ratings.
  1. Geef Malaysia Airlines een rating
  2. Bekijk ratings
Vliegtuigen
Inchecken
Punctualiteit
Personeel
Comfort
 

Plaats een review voor Malaysia Airlines

Over Malaysia Airlines

Malaysia Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Maleisië en een van de weinige luchtvaartmaatschappijen in de wereld die een vijf sterren rating van Skytrax hebben. Gevestigd op Kuala Lumpur International Airport vliegt Malaysia Airlines naar een aantal binnenlandse en met name internationale bestemmingen.

De luchtvaartmaatschappij heette voorheen, na de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië, Malaysia Singapore Airlines (MSA), en was een joint-venture tussen de twee landen. MSA groeide snel doordat vliegen snel goedkoper werd in de naoorlogse periode. De behoeften waren echter anders, Singapore wilde zich vooral richten op internationale vluchten terwijl Maleisië de voorkeur gaf een binnenlandse netwerk te ontwikkelen. In 1972 werd MSA opgedeeld en alle activa gesplitst. Een nieuwe bedrijf genaamd Malaysia Airlines System werd opgericht om te proberen mee te liften op de naamsbekendheid van MSA. Jaren later werd de naam weer veranderd in Malaysia Airlines.

Maleisië verloor veel marktaandeel aan Airasia en verkeert al jaren in zwaar weer. De maatschappij probeerde met haar low-cost dochters MASwings en FireFly om marktaandeel terug te winnen maar dit is mislukt. De financiële malaise zorgde ervoor dat de maatschappij achterbleef in klantenservice, in-flight entertainment en vliegcomfort ten opzichte van regionale concurrenten zoals Singapore Airlines en Thai Airways. Een nieuwe strategie heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Malaysia Airlines haar vloot begon te vernieuwen met Airbus A330 en de Super Jumbo A380 vliegtuigen. Maar de kort opeenvolgende ongelukken met vlucht MH17 (neergehaald door een raket boven Oekraïne) en MH370 (vermoedelijk zelfmoordactie van de co-piloot) hebben de reputatie zwaar beschadigd; de maatschappij is genationaliseerd en maakt momenteel een grote sanering door.

Malaysia Airlines vliegt naar meer dan 66 bestemmingen. De meeste Malaysia Airlines vluchten zijn naar bestemmingen in Maleisië maar er zijn ook vluchten naar andere landen, zoals bijvoorbeeld Indonesië en India. Malaysia Airlines heeft zijn basis in Kuala Lumpur waarvandaan elke week 180 vluchten vertrekken. De meest populaire bestemmingen voor vluchten van Malaysia Airlines vanaf Kuala Lumpur zijn naar Jakarta en Singapore. Utiket heeft veel meer informatie over Malaysia Airlines en we kunnen je helpen de beste vliegtickets te vinden.

Gelieerde vliegmaatschappijen:

Malaysia Airlines Vliegtickets vanaf ajax loader

  • Kuala Lumpur
  • Jakarta
  • Singapore
  • Kota Kinabalu
  • Denpasar Bali

Regels en informatie voor Malaysia Airlines

Regels voor hand bagage en checked bagage

Iedere passagier mag als handbagage meenemen een standard koffer met een maximaal gewicht van 7 kg.

Het maximum gewicht voor ingecheckte bagage (ruimbagage) is 20 kg. Je mag meerdere koffers inchecken, maar het gecombineerde gewicht mag niet meer zijn dan 20 kg.
Het is mogelijk om zwaardere koffers in te checken, maar hier zijn extra kosten aan verbonden. Wij raden aan eerst contact op te nemen met Malaysia Airlines om naar de kosten te informeren voordat je het vliegticket boekt.