Vind goedkope Cathay Pacific tickets met Utiket

switch
Exacte datum Hele maand
Exacte datum Hele maand

Goedkope vliegtickets met Cathay Pacific (CX)

Op zoek naar goedkope vliegtickets met Cathay Pacific? Met Utiket kun je zoeken naar Cathay Pacific vluchten, de goedkoopste Cathay Pacific vliegtickets vinden en ticketprijzen vergelijken met honderden andere maatschappijen. Utiket rekent geen commissie en er zijn geen verborgen kosten.

Populaire bestemmingen Cathay Pacific

Ratings en reviews voor Cathay Pacific

  1. Geef Cathay Pacific een rating
Vliegtuigen
Inchecken
Punctualiteit
Personeel
Comfort
 

Plaats een review voor Cathay Pacific

Over Cathay Pacific

Alhoewel Cathay Pacific gevestigd is in het kleine Hong Kong, is deze maatschappij uitgegroeid tot de op twee na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld en vaak ook één van de best beoordeelde luchtvaartmaatschappijen. Cathay Pacific vliegt naar 168 bestemmingen wereldwijd in meer dan veertig landen. De luchtvaartmaatschappij werd in 1946 opgericht door twee voormalige luchtmachtpiloten uit Amerika en Australië. Met een enkel vliegtuig vlogen ze naar bestemmingen zoals Manilla, Singapore en Bangkok. Met de overname van Hong Kong Airways in 1959 werd het de enige luchtvaartmaatschappij uit Hong Kong en in de jaren hierna volgde een groeispurt en werden vele nieuwe bestemmingen toegevoegd zoals Vancouver (Canada), San Fransisco en in Europa. De non-stop vlucht van Hong Kong naar New York, gestart in 1998, gaat niet over de Stille Oceaan, maar vliegt over de noordpool wat een besparing van drie uur op de normale route is; dit is tevens een van de langste non-stop vluchten (afstand van 12.963km).

In 1999 werd Cathay Pacific de eerste gebruiker van de nieuwe Boeing 777 vliegtuigen en in 2002 van de nieuwe viermotorige Airbus A340. De maatschappij heeft zwaar geïnvesteerd in nieuwe vliegtuigen en heeft als gevolg hiervan één van de jongste vloot in de wereld.

Cathay verwierf haar dochteronderneming Dragonair in 2006. Dragonair is een regionale luchtvaartmaatschappij gericht op bestemmingen in China. De Dragonair overname zorgde ervoor dat Cathay Pacific snel kon groeien op bestemmingen op het vasteland van China.

Cathay Pacific vliegt naar meer dan 61 bestemmingen. De meeste Cathay Pacific vluchten zijn naar bestemmingen in Verenigde Staten maar er zijn ook vluchten naar andere landen, zoals bijvoorbeeld Japan en Australië. Cathay Pacific heeft zijn basis in Hong Kong waarvandaan elke week 153 vluchten vertrekken. De meest populaire bestemmingen voor vluchten van Cathay Pacific vanaf Hong Kong zijn naar Taipei en Tokio. Utiket heeft veel meer informatie over Cathay Pacific en we kunnen je helpen de beste vliegtickets te vinden.

Cathay Pacific Vliegtickets vanaf ajax loader

  • Hong Kong
  • Taipei
  • Tokio
  • Bangkok
  • Osaka

Regels en informatie voor Cathay Pacific

Regels voor hand bagage en checked bagage

Economy Class passagiers mogen een tas van maximaal 7kg als handbagage meenemen en 20kg als ruimbagage (checked baggage). Voor Business Class passagiers is het maximale gewicht voor ruimbagage 30kg en 10kg handbagage; voor First Class is dit zelfs respectievelijk 40kg en 15kg.